понеділок, 30 квітня 2018 р.

Курси керівників гуртків

     З 16 по 27 квітня на базі КОІППО ім. В.Сухомлинського м.Кропивницький тривали курси підвищення кваліфікації керівників гуртків декоративно-прикладного мистецтва. На жаль, як сумісник, проходила їх за заочною формою навчання, але ж кто бажає чомусь навчитися, той знаходить можливості. Дуже цікавим і насиченим був перший день занять. До речі, загальна тематика курсів мала патріотичну спрямованість, а науковий керівник курсів кандидат історичних наук  Митрофаненко Ю.С. доклав усіх зусиль, щоб ми дійсно відчули себе громадянами неньки України, її патріотами. Під час спілкування курсанти дізнались багато цікавої історичної інформації, яку надалі можна використовувати під час роботи з дітьми.
     Викладач Т.П.Железнова ознайомила з новітньою, і старою також документацією щодо охорони життя і здоров'я учнів під час занять, навчила вести відповідну документацію.
А куратор групи Ю.В.Міцай доклала максимум зусиль, щоб курси для слухачів стали корисними, цікавими і незабутніми!
    Найбільш запам'ятається курсантам день, коли керівники гуртків майже цілий день мандрували по Знамянському району, а саме побували в с.Дмитрівка, м.Знам'янка, та в с.Цибулеве. Протягом поїздки опанували декілька майстер-класів: "Ліплення горщика з глини", "Декупаж", "Скульптура з сіна" та відвідали відроджене прадавнє поселення "Гайдамацька січ". Історична розповідь господаря садиби В.Вознюка була дуже цікавою і насиченою.
    Обласний центр дитячо-юнацької творчості  також гостинно зустрів слухачів курсів на майстер-класи. Курсанти опанували нині не дуже популярну, але цікаву техніку валяння і навчились плести з паперових трубочок казкового персонажа козу.
    Також було вкрай цікаво познайомитися з творчістю колег, з їхніми напрацюваннями. Сподіваюсь деякі моменти використати у своїй подальшій роботі з гуртківцями.








Немає коментарів:

Дописати коментар